Nu stiu voi cum sunteti dar pe mine cand ma paleste inspiratia sunt de nestavilit si necrutatoare cu bucataria mea, cuptorul vuie, hota suruie, calcaile sfaraie de agitatie. Cum in timpul saptamanii nu am decat foarte putin timp liber sa gatesc, in weekend imi vine sa recuperez tot ce n-am gatit o viata. Am o lista interminabila de specialitati pe care vreau sa le probez si extrem de putin timp sa pun in aplicare maretul plan. Incepand de la mille feuille si tuile pana la tarte vegane din cartofi dulci si preparate alcaline din cartea mea preferata Eating the Alkaline Way, plus o sumedenie de alte bunatati si nebunii la care aspir si aspir insa din pacate greu ajung sa gatesc tot ce imi propun. Cineva imi spunea ca e prea scurta ziua pentru tot ce imi pun in cap sa fac si ca pentru mine trebuiau sa existe de fapt 3 zile intr-una ca sa am timp de tot ce imi propun.
Din ciclul hai sa ne luam dupa obiceiurile altora ca ale noastre parca nu ne ajung, am zis sa celebrez si eu Halloween asa cum se cuvine, cu briose decorate corespunzator, gasca si voie buna. Vorba aia, daca n-ai de lucru, iti faci singur.
Ingrediente pentru 24 briose:
- 300 grame faina alba;
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
- 1/4 lingurita sare de mare;
- 2 oua de casa;
- 3 banane coapte, zdrobite;
- coaja de la o portocala;
- zeama si pulpa de la o jumatate de portocala (cam 25 ml);
- 150 grame zahar brut;
- 1 lingurita extract de vanilie;
- 1 lingurita extract de vanilie;
- 90 grame unt la temperatura camerei;
- 70 ml iaurt grecesc;
- 75 grame nuci macadamia tocate marunt;
- 30 grame ciocolata amaruie decor.
Ingrediente pentru glazura:
- 75 grame nuci macadamia tocate marunt;
- 30 grame ciocolata amaruie decor.
Ingrediente pentru glazura:
- 250 grame unt 82% grasime (la temperatura camerei);
- 175 grame zahar pudra;
- un praf de sare;
- 1 picatura esenta de portocale;
- 20 ml zeama de portocale;
- 2-3 picaturi colorant (gel) portocaliu;
- bomboane colorate de decor.
Mod de pregatire briose:
- 175 grame zahar pudra;
- un praf de sare;
- 1 picatura esenta de portocale;
- 20 ml zeama de portocale;
- 2-3 picaturi colorant (gel) portocaliu;
- bomboane colorate de decor.
Mod de pregatire briose:
1. Untul se bate cu zaharul si extractul de vanilie, apoi se amesteca cu bananele zdrobite cu furculita.
2. Ouale se bat cu mixerul peste care se adauga crema de unt.
3. Se adauga treptat faina amestecata cu sarea si bicarbonatul de sodiu, mixand pana se omogenizeaza ingredientele.
4. Se adauga iaurtul si zeama de portocale si se mixeaza in continuare.
5. Se toaca nucile macadamia cu cutitul si se incorporeaza in blat.
6. Blatul se pune in formele pentru briose, cate o lingura (de inghetata) si jumatate.
7. Se presara deasupra cu ornamente de ciocolata.
7. Se presara deasupra cu ornamente de ciocolata.
8. Tava se introduce in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
9. Se lasa la racit pe un gratar inainte de a se decora cu glazura.
Mod de pregatire glazura de portocale:
1. Se mixeaza untul moale cu zaharul pudra si sarea pentru 4-5 minute.
2. Se adauga treptat esenta de portocale si sucul.
3. Se coloreaza cu 2-3 picaturi de colorant gel portocaliu. Se mixeaza pana se distribuie culoarea uniform.
4. Cu ajutorul unui pos, se pune glazura deasupra brioselor.
5. Se decoreaza cu bomboane colorate.
2. Se adauga treptat esenta de portocale si sucul.
3. Se coloreaza cu 2-3 picaturi de colorant gel portocaliu. Se mixeaza pana se distribuie culoarea uniform.
4. Cu ajutorul unui pos, se pune glazura deasupra brioselor.
5. Se decoreaza cu bomboane colorate.
Happy Halloween!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Asterneti aici sugestii si pareri