luni, 14 mai 2012

Carrot CUPcakes cu Cream Cheese Icing



Una din avantajele morcovului este ca poate fi gatit in mii de moduri, combinat cu sarat si cu dulce, si oricum e intotdeauna la fel de bun. Insa prajitura cu morcovi este ... divina. As putea s-o mananc, dimineata, la amiaza si seara.
Apropo, stiati ca ... asigura un sistem imunitar puternic, o valoarea normala  a colesterolului si este util in cura de slabire, avand doar 42 de calorii la suta de grame. Aveti deci, desertul ideal ;)
Asadar, sa incepem:
Ingrediente pentru 12 bucati briose: 
160 gr faina alba (de data aceasta, desi in mod obisnuit folosesc faina integrala),
 o lingurita de bicarbonat de sodiu,
 un varf de lingurita de sare,
 1 lingurita si jumatate de scortisoara,
180 ml ulei vegetal (am folosit ulei de struguri),
 100 gr zahar alb,
 100 gr zahar brun,
 2 oua (de casa, de preferinta), 
1/2 de lingurita zahar vanilat
250 gr morcovi (cam 4 bucati de marime medie), spalate, curatate si razuite marunt
60 gr nuci, tocate marunt, dupa ce in prealabil au fost usor prajite si apoi racite.

Glazura:
130 gr crema de branza Philadelphia
  60 gr unt la temperatura camerei
120 gr zahar pudra
1/2 lingurita zahar vanilat
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.
Intr-un bol, se amesteca faina, bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara pana se omogenizeaza bine. Intr-un alt bol, se amesteca uleiul, zaharul, ouale si zaharul vanilat. La final se adauga nucile si morcovii. Apoi se toarna ingredientele uscate peste cele umede si se amesteca. Pregatiti tava cu 12 bucati de hartie pentru briose si umpleti fiecare cu 2 linguri din aluat. Introduceti la cuptor si coaceti 20-25 minute pana cand trece testul scobitorii.

Glazura de crema de branza:
Amestecati cu mixerul crema de branza cu untul pana se obtine o crema fina si neteda, 2-3 minute. Adaugati apoi zahar pudra si zahar vanilat si amestecati in continuare. Daca considerati ca nu e suficient de dulce, mai puteti adauga zahar sau mai mult zahar vanilat. E de recomandat sa se lase la frigider o ora inainte de ornarea brioselor. Crema devine mai usor de manevrat.


Savurati din plin!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Asterneti aici sugestii si pareri