Vine vara,
bine imi pare, chiar daca nu e soare afara, eu dau frau liber imaginatiei si
va delectez privirile cu o inghetata homemade, delicioasa, fina,
racoritoare, nu foarte dulce, insa foarte gustoasa.
Partea buna este ca nici nu necesita timp indelungat de prelucrare, doar partea cu pastratul la frigider ore bune, e mai greu.
Planuiesc
in aceasta vara sa prepar diverse sortimente de inghetata: cu lapte condensat, cu lapte praf, cu iaurt, cu crema de branza cu arome divine de cafea, de trandafiri... Am o mie si una
de idei, doar sa apuc sa le pun in practica. La mine functioneaza rationamentul:
Cu teoria stam bine, doar pentru practica nu prea avem timp...
Ingrediente:
250 gr. crema de branza Philadephia
200 gr. fructe de padure congelate
2 linguri de zahar brun
3 galbenusuri
200 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Se
decongeleaza fructele de padure dupa care se zdrobesc usor cu o
furculita. Am lasat si bucati mai mari, nu le-am zdrobit pe toate, deoarece aratau mai tasty. Crema de
branza se amesteca cu frisca si se mixeaza 3 minute pana se
omogenieaza. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se
topeste.
Iar apoi se toarna compozitia de galbenusuri si zahar, peste cel de branza
si se mai mixeaza 2 minute la viteza medie. La final se adauga fructele de
padure sau puteti folosi orice fel de fructe. Acum e sezonul capsunilor, eu capsunii i-am folosit intr-un alt desert, insa despre asta in articolul urmator.
Rapid
se toarna intr-un recipient (pana nu va tenteaza sa o gustati si sa
uitati de voi) si se lasa la congelator cateva ore. Eu am lasat-o pana a
doua zi dimineata, tinand cont ca am preparat-o seara.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Asterneti aici sugestii si pareri