marți, 22 mai 2012

Grilled fruits & veggies with rice & saffron


Cum oferta de legume si fructe este multipla pe piata, am ales cateva sa le pun pe gratar. O noua abordare... De ce sa punem pe gratar doar carne, nu?


Ingrediente:
1 para 
1 mar
1-2 banane
2 morcovi mai mici
1 cana de orez alb si brun amestecate
1/2 lingurita de sofran
Mod de preparare:

Morcovii se curata si se taie de-a lungul, practic un morcov mediu spre mic, se poate taia o data, maxim de doua ori. Se fierb 7-10 minute in apa clocotita. 
Merele si perele se spala si se taie felii dupa care se pun intr-o tigaia antiaderenta (tip gratar). Se adauga si morcovii si se lasa cam 15 minute in tigaia pana ce se rumenesc.
Bananele le puteti lasa la final, se fac cel mai repede.
Se curata bananele de coaja si se taie felii, dupa care se aseaza in tigaie.

Intre timp pregatim orezul. Se pune intr-o craticioara orezul si se adauga 2 cani de apa peste acesta si se lasa la fiert 20 de minute. Se asezoneaza cu sare si cu sofran.
Pana cand orezul se fierbe, fuctele si legumele sunt deja gata.
O masa usoara dar satioasa.


Sa aveti pofta!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Asterneti aici sugestii si pareri