Reteta pentru compot este a mamei si trebuie sa va spun ca a intrat in istorie. Caci in copilarie, mama le pregatea musafirilor mei deja "traditionalul" compot de mere, ce se servea dintr-un bol mare de sticla cu un polonic de sticla. Era un set care nu-l voi uita ever, nici eu si nici prietenele mele care si in ziua de azi isi aduc cu placere aminte de vremurile
In amintirea acelor vremuri si pentru a savura din nou gustul copilariei, am recompus reteta, cu aceeasi baza si ingredient principal, respectiv marul, insa putin mai altfel aromat, putin spicy si mai trendy sa-i zicem..., adaptata zilelor noastre.
Ingrediente:
- 6 mere medii;
- 3-4 linguri zahar brun;
- 1 lamaie;
- 2-3 stelute de anason.
Mod de pregatire:
1. Merele se spala, se curata de coaja (se poate pastra si coaja, daca vreti), si se taie cubulete.
2. Se pun intr-o craticioara la fiert cu apa cat sa le acopere.
3. Se adauga zaharul, zeama de la o jumatate de lamaie, iar cealalta jumatate se taie felii si se adauga in oala alaturi de mere.
4. Se adauga stelutele de anason si se fierbe timp de 20 de minute.
5. Compotul se serveste rece sau usor caldut.
Have a spicy apple juice with anise!
Ce culoare frumoasa are, si cred ca e foarte bine aromat!
RăspundețiȘtergereCe minunatie ai facut tu aici , Daciana?!!! Love it. <3
RăspundețiȘtergereMa bucur ca va place compotul meu ce poarta gustul copilariei mele :).
RăspundețiȘtergerevery different drink so interesting.. must try
RăspundețiȘtergere