luni, 26 august 2013

Briose din hrisca cu pepene galben si ciocolata


Pana acum cateva luni, hrisca imi era total straina, insa afland ca este printre cele doua cereale admise ca si alcaline, am introdus-o in alimentatie si pare mai usor de consumat decat mi-am inchipuit. Printre variantele de hrisca gasite prin magazinele bio, a fost si cea sub forma de fulgi, mai accesibila as zice pentru cei care nu se pot imprieteni cu hrisca in general. Provocarea a fost sa coc niste briose din hrisca, parea tentant la prima vedere si mai lesne de "fabricat": omogenizez ingredientele, le arunc in forme, zic, si gata briosele. Insa trebuie putin sincronizate combinatiile intre faina alba si cea de hrisca, plus si fructele folosite care pot fie banane, mere, pere, pepene, deoarece gustul de hrisca s-ar putea sa domine restul ingredientelor. Ciocolata are un cuvant greu de spus aici pentru ca e ingredientul care face deliciul desertului, fara ciocolata e doar o briosa simpla si usor aromata datorita fructelor. Sigur ca se pot adauga diverse mirodenii precum scortisoara, cardamonul sau tonka, ori chai latte.

Ingrediente:
- 185 grame pepene galben;
- 130 grame faina din hrisca;
- 125 grame faina de spelta sau alba;
- 125 grame zahar brut din trestie de zahar;
- un plic zahar vanilat;
- un praf de sare roz de Himalaya;
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
- 1 ou de casa;
- ciocolata amaruie (75% cel putin) maruntita;
- 3 linguri smantana (20% grasime);
- 70 grame unt la temperatura camerei.

Mod de pregatire:
1. Pepenele se curata, se taie cubulete si se da prin blender.
2. Se adauga untul la temperatura camerei si oul batut bine cu zaharul pana se obtine o crema deschisa la culoare.
3. Se pune si smantana si se amesteca pana se incorporeaza.
4. Faina de spelta si cea de hrisca se amesteca cu bicarbonatul de sodiu si cu sarea.
5. Se imbina cele doua compozitii pentru omogenizare.
6. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se pregatesc hartiile de briose in tava.
7. Se pune cate o lingura din compozitie in forme, se adauga cate o lingurita de ciocolata maruntita, peste care se mai adauga o lingura din compozitie. Deasupra se presara cu ciocolata.
8. Se introduc la cuptor pentru 30 de minute.


 

Have a buckwheat muffin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Asterneti aici sugestii si pareri