sâmbătă, 7 septembrie 2013

Sandwich cu sfecla si nuci


The best sandwich ever! Daca nu ati incercat pana acum sfecla cruda, e timpul sa o faceti. Pe cat de gretos pare, pe atat este de bun, ca un mar dulce. Daca totusi nu concepeti ideea de a manca sfecla cruda, se poate coace. Dar pentru ce? E atat de gustoasa si de plina de vitamine incat ar fi mare pacat sa supuneti biata sfecla la fierbere sau coacere cand intr-un sandwich langa alte ingrediente grozave se poate consuma fara retineri, cruda.
Daca n-ati incercat sfecla in combinatie cu branza de capra, nuci si busuioc, este imperios necesar sa o faceti caci va veti intalni cu memorabile arome ce vor incanta la maxim papilele gustative. Profitati cat se poate de sfecla acum cand se gasesc din plin, de sezon, caci sunt remarcabile proprietatile sale: este bogata in vitamina B, acid folic, mangan, potasiu, vitamina C, magneziu, fibre, sulf, cupru, fosfor. Sucul de sfecla ajuta la tulburarile digestive, anemie, scaderea colesterolului, prevenirea cancerului de colon, afectiuni dermatologice, hipertensiune arteriala, purificarea sangelui.

Ingrediente:
- 1 chifla neagra cu seminte;
- o sfecla mica;
- 20-30 grame nuci;
- branza de capra sau branza feta;
- pentru vinegreta: 2 linguri de miere, sare, 2 linguri de ulei de masline;
- frunze de busuioc.



Mod de pregatire:

1. Sfecla se poate fierbe, coace sau se poate consuma cruda, asa cum am facut si eu.
2. Ingredientele pentru vinegreta se amesteca bine, iar sfecla taiata felii se tavaleste prin ea.
3. Se taie chifla in doua, se presara cu vinegreta (optional) sau se unge cu crema de branza (Philadelphia).
4. Se aseaza feliile de sflecla, se mai presara cu vinegreta daca este cazul, se pun nucile, branza de capra si frunzele de busuioc.



 

Have a beet and nuts sandwich!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Asterneti aici sugestii si pareri