Ta-naaa! Avem azi in meniu savuroase batoane de cereale, mai exact perfecte pentru micul dejun, satioase si aromate. Pentru ca traim in secolul vitezei, a colorantilor, a conservantilor si a rosiilor facute intr-o cutie de 2/2, musai sa ne gasim metode de a ne alimenta si cu ceva natural, sau cel putin intentionam sa mancam cat mai sanatos, uneori reusim, alteori ne amagim doar cu gandul si mancam ce apucam. Tocmai pentru acele momente de graba (eterna) cand nu avem timp sa devoram in tihna un mic dejun consistent, am creat aceste batoane de cereale care incearca pe cat posibil sa tina de foame cateva ceasuri la birou. Dar sunt la fel de potrivite si pentru copilasi, la gradi sau la scoala in pachetel, sunt nemaipomenite pe drum lung ca sa nu mai opresti la benzinarii sa-ti cumperi cine stie ce minuni care iti iau ochii si nu tin de foame.
Goji, prietenul meu de nadejde, unde e prezent, face minuni. Asa ca orice desert care contine goji, nu are cum sa fie altfel decat foarte bun. Cu putine ingrediente si mod de pregatire extrem de simplu, poti obtine un desert de milioane, care aduce si un aport de vitamine si iti face ziua frumoasa, caci aceste batoane de cereale sunt tare gustoase si aspectuoase. Contin si ciocolata, si fructe confiate, miere, cocos si mai ales cereale de mai multe tipuri. Sigur puteti combina cu orice tip de cereale preferati.
Ingrediente:
- 250 grame cereale diverse (fulgi de ovaz, fulgi de grau cu tarate, fulgi de orz);
- 2 lingurite zahar muscovado;
- 100 grame crema de ciocolata finetti;
- 100 grame ciocolata neagra;
- 100 grame ciocolata neagra;
- 80 grame unt topit;
- 3 - 4 linguri sirop de artar;
- 2 lingurite ulei de cocos;
- 30 grame fructe goji;
- 20 grame mango confiate (optional);
- seminte de rodie.
- 20 grame mango confiate (optional);
- seminte de rodie.
Mod de pregatire:
1. Se cantaresc cerealele, se pun intr-un bol si se amesteca cu untul topit pentru 30 de secunde in cuptorul de microunde.
2. Se adauga zaharul muscovado, uleiul de cocos si siropul de artar si se amesteca bine.
3. Se pune si crema de finetti in compozitie si se amesteca pana se incorporeaza.
4. Se adauga fructele goji, se amesteca si se lasa la frigider pentru 30 de minute.
5. Intre timp pregatiti o craticioara cu apa pentru bain-marie, asezati un bol deasupra dar care sa nu atinga apa, rupeti ciocolata bucatele si aruncati-o in bol.
6. Lasati ciocolata pe abur pentru aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand.
7. Pregatiti o tava cu peretii inalti, tapetati cu hartie de copt si asezati amestecul de cereale. Nivelati cu ajutorul unei spatule din silicon.
8. Dupa ce s-a topit ciocolata, turnati-o peste cereale si presarati cu mango confiate si seminte de rodie.
9. Lasati la frigider compozitia din nou pentru 1-2 ore dupa care taiati de forma unor batoane si serviti cu cafea sau cu ceai.
5. Intre timp pregatiti o craticioara cu apa pentru bain-marie, asezati un bol deasupra dar care sa nu atinga apa, rupeti ciocolata bucatele si aruncati-o in bol.
6. Lasati ciocolata pe abur pentru aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand.
7. Pregatiti o tava cu peretii inalti, tapetati cu hartie de copt si asezati amestecul de cereale. Nivelati cu ajutorul unei spatule din silicon.
8. Dupa ce s-a topit ciocolata, turnati-o peste cereale si presarati cu mango confiate si seminte de rodie.
9. Lasati la frigider compozitia din nou pentru 1-2 ore dupa care taiati de forma unor batoane si serviti cu cafea sau cu ceai.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Asterneti aici sugestii si pareri