vineri, 17 mai 2013

Tapas cu sardine file si rucola


Imi plac la maxim tapas-urile. Se fac rapid si iti pun in functiune creativitatea, ofera libertatea de a alege ingrediente care sa arate bine pe platou, culori si combinatii aspectuoase, accesibile la servire. Potrivite la o petrecere, sau ca aperitiv inainte de felul principal, se pregatesc cu usurinta si cu certitudine vor fi apreciate de musafiri.
Despre Tapas, se stie ca... sunt aperitive, snack-uri specifice bucatariei spaniole. Se servesc fie reci, fie calde din ingrediente crude (legumele) sau prajite, sub forma de painici. Ceea ce mi s-a parut interesant, este ca au fost inventate pentru a stimula socializarea, oamenii nefiind atenti la felurile de mancare etalate in fata lor, oferind si posibilitatea de miscare in timpul consumului acestor apetisante snacks-uri. Varietatea lor depinde de fiecare regiune, de aici si diversitatea in care se regasesc, in America Centrala de exemplu sunt denumite bocas.

Ingrediente:

- o franzela alba sau cu seminte;
- ulei de masline;
- sare cu amestec de condimente pentru peste;
- o conserva de sardine file in ulei (de masline);
-  rucola.


Mod de pregatire:

1. Franzela se taie felii, se pune putin ulei de masline intr-o tigaie si se aseaza feliile de franzela in tigaie.
2. Se lasa feliile la prajit pe ambele parti, se scot pe un servet si se condimenteaza cu sare cu mirodenii pentru peste. Amestecul l-am gasit gata facut in Lidl si continea urmatoarele condimente: sare de mare, piper negru, ceapa prajita dezhidratata, usturoi granulat, patrunjel, coaja de lamaie, seminte de marar, flori de marar, marar, fenicul.
3. Se adauga feliile de sardine pe paine.
4. Rucola se spala bine, se sterge si se decoreaza painicile.
5. Feliile astfel decorate se aseaza intr-un platou si se pot servi alaturi de rosii cherry cu busuioc si ulei de masline si, de ce nu, cu un pahar de vin alb.





Have a tapas picnic!

Un comentariu:

Asterneti aici sugestii si pareri