sâmbătă, 25 mai 2013

Smoothie cu capsuni, rubarba si salvie


Planuiesc sa profit de capsuni la maxim vara asta sau primavara sau ce o mai fi ca nu mai stim in ce s-a transformat, sa folosesc capsuni in inghetata, salate, freshuri, smoothie, shakeuri. Anul trecut au avut o sedere mai scurta prin piete, noroc ca am avut putin si prin gradina, si a caror aroma, by the way, este inegalabila si castiga detasat in fata oricarui sortiment de capsuni de sera.
Trimit si acest smoothie racoritor Corneliei ce gazduieste in luna Mai, Provocarea Dulce Romanie


Ingrediente:
- 250 grame capsuni;
- 100 grame rubarba;
            - 2-3 frunze proaspete de salvie;
- 150 ml iaurt grecesc;
- 2 linguri miere (optional).

Mod de pregatire:

1. Capsunii se spala si se curata de frunze. Rubarba se spala, se sterge si se taie marunt.
2. Se pun toate fructele in blender, apoi salvia, se adauga iaurtul si se mixeaza un minut-doua.
3. Se serveste rece decorat cu capsuni si frunze de salvie.
Initial am vrut sa fac smoothie pe straturi, dupa cum se poate observa si in imagini, insa era firesc sa nu-mi iasa pentru ca ambele compozitii pe care le pregatisem cand m-am apucat de smoothie (rubarba cu salvie cat si capsunii cu iaurtul) erau prea lichide. Oricum am incercat, dupa care am omogenizat totul in pahar.


Have a fresh strawberry rhubarb smoothie!

Un comentariu:

  1. Arata tare bine!! De mult ma chinui eu sa gasescv rubarba...si nici urma de ea prin zona :D

    RăspundețiȘtergere

Asterneti aici sugestii si pareri