Pentru doritorii de senzatii tari (including me), am pregatit o salata de oua de prepelita, cu multe verdeturi, branza tofu, curry si ridichi rosii. De fapt deviaza destul de mult de la clasica salata de oua, nu doar la capitolul oua, dar nu am folosit nici maioneza, caci nu o agreez de niciun fel. Asa ca am pus doar branza tofu si m-am folosit de lapte de soia si ulei de masline ca sa obtin o textura cremoasa. Sigur, nici varietatea de condimente amestecate in salata nu este de neglijat. Cred ca fara sa respir am mancat goala, fara paine vreo trei linguri de salata, exclusiv cu ridichi.
Si pentru ca am dat peste o sursa sigura si ecologica de procurat oua de prepelita la noi in oras, am dat comanda si cand m-am vazut cu ele, le-am si pus la fiert si cu nerabdare am pregatit o salata intr-un mod mai nevonventional. Poate am exagerat putin cu verdeata, caci era din belsug in caserola (100 grame), insa cantitatea de spanac si ceapa din saalata se adapteaza dupa gust si preferinte.
Despre oua de prepelita am tot auzit in stanga si in dreapta ca au o sumedenie de beneficii, asadar folositi-le cu incredere, se gasesc in toate supermarketurile, iar daca aveti noroc ca si mine de un producator de incredere local, ei bine, zic sa nu ezitati.
Despre oua de prepelita am tot auzit in stanga si in dreapta ca au o sumedenie de beneficii, asadar folositi-le cu incredere, se gasesc in toate supermarketurile, iar daca aveti noroc ca si mine de un producator de incredere local, ei bine, zic sa nu ezitati.
Ingrediente:
- 12 oua de prepelita;
- 2 manunchiuri de baby spanac (cam 35-40 grame);
- cateva fire de chives;
- 1 ceapa verde (optional);
- 80 grame tofu;
- 2 linguri lapte de soia;
- 3 linguri ulei de masline;
- 1/2 lingurita curry;
- boia de ardei;
- piper Sichuan;
- sare de mare rosie;
Mod de pregatire:
1. Am fiert ouale dupa care le-am pus sub apa rece si le-am lasat pentru 5 minute in apa.
2. Ouale de prepelita le-am desfacut mai usor decat am prevazut, credeam ca va fi mai horror, dar nu a fost deloc asa. E nevoie doar de un bol cu apa rece in care din cand in cand sa ne clatim mainele in timpul curatarii. Se procedeaza astfel: Oul fiert se bate de o suprafata tare in partea de jos si se desface de coaja destul de usor. Inmuiati mainile in apa dupa fiecare ou curatat ca sa eliminati resturile de coaja. Cu mainele umede se curata mult mai usor.
3. Pentru ca nu am folosit maioneza, am taiat pur si simplu ouale felii si le-am pisat cu furculita.
4. Branza tofu se razuieste si se piseaza cu furculita, se toarna pe urma laptele de soia si uleiul de masline si se amesteca bine pana se obtine o crema.
5. Crema tofu se amesteca cu ouale pisate, peste care se adauga chives taiat marunt, baby spanac maruntit si ceapa verde daca mai vreti, caci chives deja are aroma de ceapa, dar pentru un plus de savoare, merge.
6. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si curry.
7. Salata de oua se serveste cu ridichi rosii pe paine prajita sau crackers din cereale integrale.
7. Salata de oua se serveste cu ridichi rosii pe paine prajita sau crackers din cereale integrale.
Savurati o salata de oua ingenios preparata si sanatoasa din calea afara!
Pentru ca mi-a mai ramas ceva baby spinach, le-am aruncat repejor in blender si smoooothie s-a facut cu un mango, o banana si un pumn de migdale tocate si lapte de soia.
Nota: mango, spanacul, migdalele, bananele fac parte din categoria alimentelor alcaline.
Enjoy the alkaline meal!
wow, ce deliciu! si eu citesc acum mult despre alimentatia alcalina si cea acida si am aflat ca vara, alimentatia noastra ar trebui sa fie 80% alcalina, 20% acida, iar narna, 50-50. bravo pt. astfel de postari!
RăspundețiȘtergereDaria, daca stii vreo carte sau orice alta sursa de unde pot afla mai multe despre alimentatia alcalina, as fi tare bucuroasa sa mi-o impartasesc. Pentru mine e vital sa aleg varianta asta de mancare. Apropo, in cadrul postarii Tartei rustice cu afine si banane am scris mai multe despre acest subiect ;) http://culinariadaciana.blogspot.ro/2013/04/tarta-rustica-cu-afine-si-banane.html
RăspundețiȘtergere