De fiecare data cand cumpar salata, inevitabil o parte ramane neutilizata pentru ca o capatana este destul de maricica pentru doua persoane. Si atunci incerc sa-i gasesc si alte intrebuintari pentru ca e pacat sa arunci salata tinand cont ca are multiple beneficii.
Stiati ca... Salata verde este bogata in substante nutritive fiind benefice sanatatii. Datorita nivelului ridicat al celulozei ajuta la imbunatatirea peristaltismului intestinal, folosita pentru vindecarea constipatiei si al altor tulburari gastrointestinale.
Contine o substanta numita lactucarium care ajuta la tratarea insomniilor.
Salata verde contine cantitati mari de fier si consumul acesteia ajuta la cresterea valorilor hemoglobinei din sange. Este folosita ca tonic excelent pentru persoanele care sufera de anemie. Absorbtia fierului din salata verde este mai mare decat cea din suplimentele care contin fier.
Frunzele proaspete de salata sunt o sursa excelenta de vitamina A si beta caroten, contine cantitati mari de minerale precum fier, calciu, magneziu, potasiu.
- salata verde;
- ceapa rosie tinuta pentru cateva ore in zeama de lime;
- ricotta;
- seminte de pin;
- nuci;
- stafide;
- seminte de chia;
- un praf turmeric.
Mod de preparare:
1. Salata se spala cu multa apa rece si se sterge cu un servet de bucatarie.
2. Ceapa rosie se taie rondele subtiri si se lasa in zeama de lime pentru cateva ore. Ceapa va capata o aroma deosebita si in plus atenueaza din gustul puternic al acesteia.
3. Ricotta se amesteca cu seminte de pin, seminte de chia si turmeric.
4. Salata se taie in doua si se umple cu amestecul de ricotta, ceapa rosie, nuci si stafide.
5. Se poate servi ca si aperitiv sau pe un platou suedez.
Have a green salad!
Sanatate curata vad eu aici!!
RăspundețiȘtergere