Inca o tarta, inca o leguma colorata de toamna. Cum spuneam in postarea precedenta, toamna abunda de legume si fructe parfumate. Nu aveam cum sa ratez cartofii dulci, i-am asteptat din vara, pandeam pe la toate supermarketurile si abia acum am inceput sa-i zaresc, si imediat am trecut la utilizarea lor in preparate. Insist sa incercati includerea cartofilor dulci in preparate, sunt incomparabil mai gustoase si mai sanatoase decat cartofii albi.
Revenind la mini-rubrica Stiati ca... pe care am neglijat-o putin in ultima vreme, am aflat ca sunt bogati in antioxidanti, sunt sursa excelenta de carbohidrati pentru diabetici deoarece ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange. Deoarece contin fibre digestive, ajuta la constipatie si previn aparitia cancerului de colon. Una peste alta este bogata intr-o serie intreaga de vitamine si minerale, acid folic, vitamina C, calciu, fier. Nu v-am convins inca?
Ingrediente pentru tava de diametrul 24 cm:
- 1 cartof dulce mare fiert in coaja;
- un praf sare de mare;
- 220-250 grame faina integrala;
- 1 ou;
- 3 lingurite seminte de susan;
Ingrediente pentru umplutura:
- 400 grame branza de capra;
- 1 lingurita salvie uscata;
- 1/2 lingurita menta uscata;
- 1 praf de nuscoara;
- 2-3 boabe piper rosu proaspat tocat;
- zeama de la o jumatate de lamaie (optional);
- 1 ardei rosu iute, tocat;
- rucola;
- seminte de pin.
Mod de pregatire aluat:
1.
Dupa ce s-au fiert cartofii (intregi cu coaja), se piseaza cu furculita, se adauga sarea
si faina, oul si se amesteca pana se omogenizeaza si se obtine un aluat
bun de framantat.
2. Se adauga semintele de susan si se framanta, cam 5 minute. Daca este prea lipicioasa, se mai adauga faina.
3. Tava (detasabila) se unge cu unt si se tapeteaza pe fund cu hartie de copt.
4. Aluatul se intinde pe o suprafata presarata cu faina si se intinde cu sucitorul.
5. Se ruleaza pe sucitor si se aseaza pe tava, modeland pe margini pana se fixeaza pana sus.
6. Se introduce in cuptorul incalzit la 190 de grade pentru 25-30 de minute.
1. Branza de capra se amesteca cu ierburile, piperul rosu pisat in mojar si nucsoara.
2. Crema se intinde pe tarta coapta.
3. Tarta se reintroduce la cuptorul incalzit la 190 pentru 10-12 minute.
4. Se presara deasupra cu ardei iute tocat, zeama de la o lamaie (optional), rucola si seminte de pin.
5. Se serveste dupa racire.
Inspirat partial de Good Food.
4. Aluatul se intinde pe o suprafata presarata cu faina si se intinde cu sucitorul.
5. Se ruleaza pe sucitor si se aseaza pe tava, modeland pe margini pana se fixeaza pana sus.
6. Se introduce in cuptorul incalzit la 190 de grade pentru 25-30 de minute.
Mod de pregatire umplutura:
1. Branza de capra se amesteca cu ierburile, piperul rosu pisat in mojar si nucsoara.
2. Crema se intinde pe tarta coapta.
3. Tarta se reintroduce la cuptorul incalzit la 190 pentru 10-12 minute.
4. Se presara deasupra cu ardei iute tocat, zeama de la o lamaie (optional), rucola si seminte de pin.
5. Se serveste dupa racire.
Inspirat partial de Good Food.
aaaa...apetisant! si combinatia la fel!
RăspundețiȘtergereArata cu adevarat ciudata toata treaba, ma gandesc daca e tocmai dulce avand in vedere ingredientele, si nu ma refer la cartofi, insa arata bine delicios si putin special, cu adevarat unic.
RăspundețiȘtergereCosmin, nu e tocmai ciudata ci mai degraba mai altfel, dar gustoasa, asta pot sa garantez ;). Si nu e dulce, e moale si merge tare bine cu branza si cu semintele de pin.
RăspundețiȘtergere..... ce alt tip de branza as putea folosi? nu ma impac deloc cu branza de capra :)
RăspundețiȘtergereSe poate folosi feta, branza de vaci sau orice tip de branza cremoasa, dar feta ar fi cea mai potrivita. Spor! ;)
Ștergere