duminică, 24 februarie 2013

Paste Farfalle cu ton si germeni de schinduf

 
Intamplator am gasit ton file vidat in supermarket si m-a bucurat enorm pentru ca n-am incercat tonul decat in conserva din care pregatesc mereu pasta cu ceapa rosie si feta, insa tanjeam demult dupa ton cu crusta de mac, gatita doar pe margine, asa ca la carte. Dar pana una alta, mi-am pus pofta in cui si am preparat niste paste gustoase cu tonul afumat peste care am presarat niste sos bun de rosii si germeni de schinduf. Apropo, germeni gasiti in supermarket, toate sortimentele si formele, numa' bune de aruncat in salate sau de pus la germinat intr-un borcanas, adaugati apa, acoperiti cu un prosop de bucatarie, se pastreaza intr-un loc intunecos si in 2-3 zile sunt gata germinate. Se pot folosi in supe, salate, sandwichuri si chiar si dulciuri.




Ingrediente:
- 300 grame paste Farfalle;
- 150 grame ton file afumat (vidat);
- 4 linguri sos de rosii;
- germeni de schinduf (optional);
- sare de mare;
- piper Sichuan;
- parmezan ras.



Mod de pregatire:
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurg si apoi se aseaza intr-o farfurie pentru a fi servite.
Se taie tonul marunt si se aseaza peste paste. Se adauga si sosul de rosii, se condimenteaza dupa gust si la final se pun germenii de schinduf, daca va plac, si presarati putin parmezan. Eu am folosit sos de la Uncle Bens "Sweet and Sour", dar puteti folosi ketchup cu succes, va adauga un plus de savoare pastelor. Merg de minune langa un pahar de vin alb demisec.




Enjoy Dragobete cu o portie de paste cu ton!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Asterneti aici sugestii si pareri