Deoarece nu sunt fan carnuri si mai ales carne de porc, incerc tot felul de variatiuni pe aceeasi tema cu carnea de pui sau/ si peste si ocolesc cat e cu putinta sa gatesc porc si vita. Nu am sa mai intru in detalii legate de parerea mea despre consumul de carne si efectele sale asupra organismului ca n-as vrea sa stric imaginea postarii de azi a carei subiect este exact altceva si anume, o minunatie de crema-dip numai si numai cu ingrediente sanatoase. Asa deci si prin urmare am nascocit o combinatie de piept de pui cu susan si un dip din ala sanatos cu sfecla si branza de vaci, plus ceva ierburi ca sa fiu intru totul in pas cu ... mirodeniile. Ca sa evit combinatii nesanatoase (carne si cartofi, respectiv carbohidrati cu proteine, total nepotrivita si neindicata) si sa aleg o varianta comoda dar si inedita putin, am creat un dip in care am amestecat ierburi, sfecla si... scinduf.
Schinduful (Trigonella foenum-graecum), denumit si fan grecesc sau regional molotru, apartine familiei Fabaceae si este inrudit cu molotrul albastru (Trigonella melilotus-coerulea). Semintele de schinduf se folosesc in tarile asiatice drept condiment: fie uscate, adaugate in amestecuri traditionale (curry), fie incoltite ca o verdeata picanta, in salate. [Sursa: Wikipedia: Schinduf].
Poate imbunatati performantele atletilor, intrucat planta este bogata in cupru si fier si stimuleaza formarea globulelor rosii, hranind celulele cu acizi si nutrienti.
Acestea fiind spuse, pe treaba!
Ingrediente pentru chicken fingers:
- 500 grame piept de pui;
- 150 grame faina;
- 2 linguri seminte de susan;
- 3 lingurite oregano;
- 3 oua;
- 1 lingurita vegeta bio;
- sare si piper dupa gust;
Ingrediente pentru crema de branza de vaci (dip):
- 4 linguri branza de vaci;
- 1 sfecla rosie medie, coapta;
- 1-2 lingurite oregano;
- 4-5 linguri iaurt grecesc;
- 4 lingurite germeni de schinduf.
Mod de preparare:
Se feliaza pieptul de pui in fasii subtiri (asta daca nu le-ati cumparat deja gata feliate), se spala si se sterg cu servetel de bucatarie. Pregatiti intr-o farfurie faina, in alta ouale batute putin peste care adaugati oregano, sare si piper, iar in a treia farfurie puneti pesmetul amestecat cu semintele de susan si vegeta. Am folosit vegeta proprie pe care cu sarg si daruire am fabricat-o anul trecut... o vara intreaga, chiar din legume din productia proprie, cu ajutorul unui deshidrator.
Asa, acum pregatiti tigaia in care adaugati uleiul si lasati la incins cateva minute.
Intre timp, pregatiti pieptul de pui pe care il tavaliti in toate cele trei farfurii: faina, oua, pesmet si le puneti in tigaie la prajit.
Se lasa pana cand devin usor uscate, astfel incat sa obtineti un file ferm pe care-l puteti cu usurinta da prin dip si apoi... ham.
Intre timp preparati dipul, sau inainte daca vreti sa fiti pregatiti cu toate: coaceti sfecla pe care o puteti fie sa o fierbeti in apa, fie in cuptor in folie de aluminiu, indiferent de varianta aleasa, dureaza oricum cel putin o ora-doua pana se fac.
Lasati la racit si apoi dati prin razatoare in firisoare subtiri. Amestecati branza de vaci cu iaurtul grecesc, sfecla, oregano, sare, piper si bineinteles schinduf. Mai amestecati putin pana se omogenizeaza totul.
Serviti pieptul de pui cu crema de branza de vaci.
Si mai serviti inca putin daca va mai ramane si la cina!
Si nici macar nu trebuie sa aveti remuscari, e sanatoasa si satioasa!
Hai, pofta mare!
Faina de tot reteta!!
RăspundețiȘtergereMultumesc de aprecieri :). Sunt tare mandra de reteta si eu :)
RăspundețiȘtergere