vineri, 1 iunie 2012

Inghetata cu dulceata de trandafiri


Inghetata cea mai delicioasa, cea mai fina, mai cremoasa, mai parfumata pe care am mancat-o si preparat-o vreodata.
Stiati ca... petalele de trandafiri sunt folosite pentru nenumarate remedii si afectiuni cum ar fi: conjunctivita, bolile de piele, raceala, avitaminozele, stomatita si altele? Cica, s-a demonstrat stiintific ca inhalarea aromei de flori de trandafir vindeca foarte multe afectiuni. S-ar spune ca este folosit si in curele de slabire in combinatie cu alte plante.

Ingredientele folosite la prepararea inghetatei au fost:
250 gr mascarpone
4 linguri de dulceata de trandafiri
2 oua de casa
200 ml iaurt grecesc

Mod de preparare:

Intr-un bol se toarna mascarpone si se mixeaza cu iaurtul, pana la omogenizare.
Se adauga cate un ou si se mixeaza in continuare.
Peste aceasta compozitie, se pun cele 4 linguri de dulceata de trandafiri. Mai multe linguri, inseamna si mult mai dulce, asa incat 3-4 linguri sunt mai mult decat suficient pentru a da o aroma placuta inghetatei.
Se toarna totul intr-un recipient si se lasa la congelator cateva ore.


 Savurati la maxim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Asterneti aici sugestii si pareri