duminică, 4 martie 2012

Desert cu strugurei (sau coacaze rosii)



Am descoperit recent o crema de vanilie la un supermarket si primul lucru la care m-am gandit l-am zarit pe raft a fost o combinatie cu fructe de padure sau capsuni. Cum rezonul capsunilor este inca departe, mi-a ramas varianta fructelor ce le-am pastrat la congelator, si anume preferatele mele: coacazele rosii, pe care de altfel le si cultiv, desi aceasta nu fac parte din productia proprie ... nu inca :).

Ingrediente pentru 2 pahare:
75 gr fulgi de ovaz, un sfert lingurita de scortisoare, un bob de ienibahar dat prin rasnita, 1-2 cuisoare date prin rasnita, o lingura de miere, o lingura fulgi de migdale, 40 gr zahar brun, 50 gr unt, 250 crema de vanilie (la cutie sau homemade), 150 ml frisca lichida, cam 150 gr coacaze rosii si 50 gr zahar.

Mod de preparare:
Se pui fulgi de ovaz intr-o tigaie impreuna cu untul, mierea si zaharul si se prajesc 10-15 minute cu condimentele, amestecand din cand in cand pana cand fulgii prind o culoare usor maronie, dupa care se lasa la racit.
Se bate bine frisca cu un mixer. Iar coacazele se pun intr-o alta tigaie si impreuna cu zaharul se amesteca aproximativ 15 minute.
Se aseaza ingredientele in pahare, astfel: primul strat de fulgi de ovaz, 2-3 linguri de crema de vanilie si apoi frisca batuta. Deasupra se toarna coacazele dupa ce s-au racit.

Il veti devora ;)!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Asterneti aici sugestii si pareri