miercuri, 13 martie 2013

Salata exotica de quinoa cu avocado si mango


O salata refreshing, cu incantatoare miresme, mai proaspata ca primavara. Cred ca as fi putut foarte bine s-o denumesc Salata Primavera si Exotica in acelasi timp pentru ca include ingrediente exotice precum avocado, mango, quinoa si baby salad. Wonderful! As putea sa traiesc cel putin 100 de zile numai cu salata, daca toate ar cuprinde ingrediente hranitoare, diversificate si unde mai pui ca sunt extrem de usoare de preparat. Arunci intr-un bol tot ce-ti trece prin cap si tot ce ai prin camara/frigider, si cu putina imaginatie poti obtine o salata creativa, apetisanta si savuroasa.

Despre Quinoa v-am mai povestit cate putin cand am pregatit prima reteta cu acest ingredient. Pot sa mai adaug doar ca poate fi folosita intr-o sumedenie de combinatii: in afara de baton de cereale sau energy bar, se potriveste foarte bine si in salate, budinci, in loc de orez sau cus-cus, ca si garnitura langa legume sau carne si se pot face chiar si chiftelute din quinoa. Simplul motiv pentru care va recomand sa consumati quinoa este pentru ca aceasta contine vitamine precum, vitamina B6, zinc, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu si vitamina B9. Si daca nu am reusit sa va conving dupa toate aceste argumente, haideti sa va descriu o salata minunata in care vedeta este quinoa. La finalul retetei, va asteapta inca o surpriza.



Ingrediente pentru 2 portii:
 - 75 grame pancetta; 
- 2 linguri de quinoa expandata;
- 1 mango copt taiat cubulete;
- 1 jumatate de avocado feliata;
- semintele de la 1 jumatate de rodie;
- baby salad;
- 1 lime stoarsa (Optional);
- 1/ 2 lingurita seminte de in;
- 1/2 lingurita seminte de susan.



Mod de pregatire:

Mango si avocado se curata de coaja si se taie cubulete. Salata se spala si se sterge cu un servet. Intr-o farfurie adanca se aseaza mango taiata cubulete, avocado care se poate taia si feliute subtiri, se adauga si feliile de pancetta taiate in trei-patru bucatele, salata si la final se presara totul cu quinoa. Rodia se taie in doua si se presara cateva seminte peste salata insa cu grija sa nu stropiti totul in jur. De aceea, recomandabil ar fi sa executati procesul de indepartare a semintelor in chiuveta, intr-un bol. 
Optional se poate stoarce si un lime peste salata. La final, se presara cu seminte de in si de susan.









Si surpriza: din jumatatea de avocado ramasa si inca una intreaga am facut o crema de avocado in care am adaugat si quinoa, apoi lime, chili, sare si piper. Ei? Nu va spuneam ca putem face o sumedenie de combinatii cu quinoa?


Have a Spring Quinoa Salad!

4 comentarii:

  1. e fenomenala si sanatoasa! am salvat reteta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru ca imi place blogul tau si il vizitez des, l-am nominalizat la Liebster Award. Sper sa te bucure vestea :)Gasesti detalii aici:
    http://le-cose-animate.blogspot.ro/2013/03/my-liebster-award.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Ioana, o sa citesc articolul. Sper tare mult sa am timp sa-ti raspund :). Te pup

    RăspundețiȘtergere

Asterneti aici sugestii si pareri