miercuri, 22 ianuarie 2014

Ceai cu coaja de portocale, ghimbir si frunze de lime

Printre cele mai revigorante si mai aromate ceaiuri pe care le-am gustat vreodata, incluzand atat ceaiurile homemade cat si cele consummate intr-un local dar si ceaiuri cumparate din magazine specializate. Trei ingrediente care s-au imbinat perfect: coaja de portocale, radacina de ghimbir si frunze de lime. Pentru iubitorii de arome naturale, dar si pentru cei pasionati de mirodenii, acest ceai este ideal pentru ca e foarte aromat, iar combinatia este rezultatul unui ceai potrivit pentru serile reci de iarna.
Poate v-ati intrebat, ca si mine de altfel, ce puteti face cu colectia de mirodenii precum anasonul, coaja de portocale, lemongrass, lemn dulce, cuisoare, scortisoare si multe multe altele. Ei bine, se pot face diferite combinatii pentru ceaiuri si partea cea mai buna este ca se poate obtine cel mai pur ceai pentru ca adaugati exact ceea ce va place si in plus nu riscati sa intalniti tot felul de impuritati care din nefericire se gasesc in foarte multe ceaiuri de pe piata.

Iar dupa ce v-ati saturat de un anumit tip de combinatie, incercati altele si altele, caci sunt limitless. As mai adauga un avantaj si anume acela ca daca aveti foarte multe tipuri de ierburi pe care nu reusiti sa le epuizati inainte de termenul de expirare, folosindu-le strict pentru preparate, aveti ocazia sa le utilizati si pentru ceaiuri. So, numai si numai vesti bune!


Ingrediente pentru o cana:

- coaja de la o portocala;
- 1 lingurita frunze de lime;
- 2 lingurite radacina de ghimbir razuita;
- zahar brun sau miere (optional).

Mod de preparare:

1. Se taie coaja unei portocale si se pune la uscat pe calorifer ori in cuptorul usor incalzit sau recent inchis, sa nu fie supraincalzit. Cel mai indicat este pe calorifer.
2. Se pune apa la fiert si se adauga: coaja de portocale uscata, radacina de ghimbir razuita, si frunzele de lime.
3. Se lasa sa dea in clocot dupa care se mai lasa 5 minute la foc mic.
4. Se serveste cu calda sau rece cu adaos de zahar dupa preferinte.




Si pentru ca vestile bune nu se termina aici, partea buna este ca nici macar nu e nevoie de zahar caci este atat de bine aromata incat zaharul e practic aproape nefolositor in aceasta combinatie. Dar depinde de gustul si preferinta fiecaruia.

Have a spicy tea!

2 comentarii:

  1. Dragut si complex/complet blog , pacat ca n-are si rubrica de abonare prin mail a postarilor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Diana, iti multumesc. Rubrica de abonare este in partea dreapta deasupra butonului de facebook. ;) Te mai astept pe-aici.

      Ștergere

Asterneti aici sugestii si pareri