miercuri, 15 mai 2013

Salata de sparanghel pane in parmezan

Sparanghel cu pancetta, sparanghel in salata, sparanghel in tarte, chiar si in briose, ahh si supa crema, toate o minunatie. Ei bine, dar pane in parmezan ati incercat?
Cand am cumparat sparanghelul mi-am propus sa-l pun in salata, tras putin in tigaie langa alte legume proaspete, oua si ceva seminte. Dupa ce am curatat sparanghelul, mi-a venit ideea de pane. Hm, sparanghel pane, oare cum o iesi? Apoi am zarit parmezanul in frigider si mi-am zis: "voi doi o sa faceti o treaba excelenta". Si pe buna dreptate, asa au si facut! Jur ca dupa ce am terminat de pozat platingul, in secunda doi, am ras tot pe loc din farfurie. Mmmm, si erau si semi-calde, iar cu sosul s-a intamplat minunea: s-au potrivit perfect si clar, data viitoare cand mai cumpar sparanghel stiu exact ce voi pregati cu el. Sau oare iar ma razgandesc?


Ingrediente:
 - 14 buc sparanghel;
- 2 oua;
- 20 grame unt;
- 100 grame parmezan razuit;
- 100-120 grame faina integrala;
- 1/2 lingurite frunze de lime uscate;
- 1/2 lingurite amestec italian;
- sare de mare rosie;
- piper macinat;
- avocado razuit;
- fistic crud razuit;
- ulei (sau grasime) de cocos pentru prajit;
- pancetta (optional).

Pentru sos: 2 linguri feta, 2 linguri iaurt grecesc, amestec italian, avocado pisat.
Mod de pregatire:

1.  Sparanghelul l-am tras in tigaie cu putin unt pentru 2-3 minute.
2. Se pregatesc in farfurii separate: faina, ouale si parmezanul razuit.
3. Ouale se bat impreuna cu frunzele de lime, amestecul de condimente italian, sare si piper.
4. Sparanghelul se tavaleste pe rand prin faina, oua si parmezan.
5. Se pune in uleiul incins si se lasa 3-4 minute pe fiecare parte, sa nu devina parmezanul maroniu.
6. Se scot pe rand pe un servet si se servesc cu fistic maruntit, avocado razuit, sos si optional cu pancetta.


Sosul se prepara astfel: se amesteca bine feta cu iaurtul si cu avocado pana se omogenizeaza si se obtine o pasta. Presarati cu amestec italian peste sos.


 

 Am pregatit aceasta reteta rapida, light si prea buna ca sa nu fie incercata inca si inca odata, in cinstea Provocarii Dulce Romanie, gazduita in luna Mai de Cornelia de la Delicatesa culinara.


Have a fried asparagus salad!

5 comentarii:

Asterneti aici sugestii si pareri