luni, 8 aprilie 2013

Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla


Hei, hei! Avem gnocchi azi in meniu, din cartofi dulci, frumosi si portocalii. Au un gust aproape identic cu dovleacul, zau daca nu, ba chiar si textura dupa ce se fierbe e la fel, as zice ca este o corcitura intre dovleac si cartoful alb. Reteta mi-a rasarit in minte dupa ce am cumparat cartofii dulci, mai intai am vrut sa-i fac copti, pe urma sufleu si in final mi-am zis ca ar fi mai interesant sa fac gnocchi si sa vad ce iese. Trebuie sa adaug faptul ca dintr-un kilogram de cartofi au iesit cam multi gnocchi, ba chiar prea mult pentru 2 persoane, doua zile numai gnocchi am mancat, dar asta a fost, i-am folosit pe toti odata. Cu sosul merge foarte bine si daca nu va place rucolla, se poate pregati cu valeriana, busuioc sau cu rozmarin, doar sa fie proaspete frunzele, cu mult parmezan, seminte de susan si ulei de masline, sunt tare gustoase. Ca si aspect, nu sunt cele mai grozave, insa tinand cont ca le-am facut pentru prima data, se accepta caci oricum sunt delicioase si m-am straduit pe cat posibil sa aleg ingrediente din sfera bio.


Ingrediente pentru 5-6 portii:
- 1 kgs cartofi dulci;
- 350-400 kgs faina bio integrala;
- 1 ou de casa;
- 1/2 lingurita nucsoara;
- 1 lingurita mix de condimente Berbere;
- sare de mare;
- piper alb macinat;
- faina alba pentru presarat;
- 80 grame unt;
- 3-4 linguri ulei de masline;
- 4-5 linguri parmezan;
- 3 lingurite seminte de susan;
- 100 grame rucolla.


Mod de pregatire:

1. Se fierb cartofii intregi, spalati si cu coaja sau curatati de coaja si taiati cubulete (ca si pentru pireu).
2. Se adauga sare in apa si se lasa cam 15-20 minute la fiert. Atentie: se fierb mai repede decat cartofii albi, nu se lasa mult pe foc pentru ca se fac prea moi.
3. Dupa ce se fierb cartofii, se paseaza cu furculita, se adauga oul, sare, piper, nucsoara si mixul de condimente si se amesteca.
4. Se adauga faina si se amesteca in continuare pana se obtine un aluat bun de intins/ rulat. Daca aluatul cere, mai adaugati faina. Pe planseta am presarat cu faina alba.
5. Aluatul format, se imparte in 8 parti egale si se ruleaza fiecare la 2 cm grosime. Se taie apoi bucati de cate un deget, iar cu dosul furculitei se fac mici adancituri (optional).
6. Se pun la fiert in apa clocotita cu sare, cand se ridica la suprafata se scot cu o paleta si se scurg intr-o sita. Se adauga putin ulei de masline peste ca sa nu se lipeasca intre ele.
7. Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga gnocchi. Sunt gata dupa 3-4 minute.
8. Se servesc calzi cu sosul de rucolla si mult parmezan.
8. Sosul de rucolla se pregateste asa: se spala rucolla, se sterge cu un servetel de hartie si se toaca marunt in blender (sau cu cutitul). Se adauga parmezan, seminte de susan, ulei de masline, sare de mare si piper.









Enjoy the sweet potato gnocchi!


4 comentarii:

  1. Wow, ce mancarica delicioasa si aromata ai pregatit! Draga mea, te astept la concurs: http://enjoydessert.blogspot.ro/2013/04/concurs-cu-premii-pentru-fani.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata demential, iar gustul cred ca este pe masura.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Paula, o sa vin negresit ;). Am vazut aseara. Iti doresc succes! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Wooow, la asta nu m-as fi gandit niciodata...gnocchi din cartofi dulci...cu toate ca ador atat gnocchi cat si cartofii dulci, care intr-adevar au textura si aroma dovelacului copt :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere

Asterneti aici sugestii si pareri