marți, 16 aprilie 2013

Clatite din tarate de ovaz cu crema de avocado


Daca tot m-am aprovizionat cu faina integrala din belsug, iar stocul de tarate de tot soiul nu lipsesc din camara, nemaipunand la socoteala si schimbarea modului de viata privind alimentatia, am purces la pregatirea de clatite sarate. Va urma si ceva dulce, dar deocamdata ne punem pofta in cui, ca oricum vin sarbatorile si ne vom infrupta din bunataturi pana la refuz.
Stiati ca... Piperul lung (Long pepper) seamana la gust cu piperul negru dar cu nuante mai calde si mai lemnoase, avand gustul si dulce si acru. Este denumit uneori si Piper Lung Indian, fiind ca o vita de vie cultivata pentru fructele sale care se usuca si se foloseste ca si condiment. Contin alcaloid piperina ceea ce contribuie la iuteala lor.
Este un ingredient foarte rar in bucatariile europene, fiind regasita si in muraturi indiene.
In bucatarie se foloseste pentru asezonarea carnii, in special cele asortate cu sosurile de rosii, in fripturi, supe, cartofi Russel, salata de conopida, mango si preparatele stir-fry.


Ingrediente:
- 165 grame faina integrala;
- 70 grame tarate de ovaz macinat;
- 500 ml lapte de soia;
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu;
- 100 ml apa plata sau minerala;
- 4 lingurite seminte de susan macinate;
- 2 oua de casa;
- un praf de sare de mare;
- grasime de cocos pentru uns tigaia.


Pentru umplutura (1):
- 4 linguri branza ricotta;
- 1/2 lingurita Amestec Italian;
- praf de chili;
- piper lung macinat/ razuit;
- o jumatate avocado razuit sau taiat felii.


Pentru umplutura (2):
- 1 jumatate avocado;
- 2-3 linguri ricotta;
- baby spanac;
- zeama de la o lamaie;
- sare de mare.


Mod de pregatire:

1. Taratele de ovaz (de la Solaris am avut) se macina in rasnita si se amesteca cu faina integrala, sarea si bicarbonatul de sodiu.
2. Semintele de susan se macina cu rasnita si se adauga in faina.
3. Se bat ouale si se adauga in compozitie, apoi si laptele treptat, amestecand continuu pana se incorporeaza.
4. Adaugati apa si amestecati.
5. Pregatiti tigaia si adaugati grasime de cocos sau ulei de palmier.
6. Incalziti uleiul si turnati cate un polonic din compozitie.
7. Lasati un minut, doua pe fiecare parte. Umpleti clatitele cu crema de ricotta sau crema de avocado.

Pregatire umplutura (1): se amesteca branza ricotta cu condimentele. Piperul lung se razuieste foarte putin pentru ca e puternic pe razatoarea de nucsoara sau pe orice razatoare marunta. Avocado se razuieste sau se taie felii.
Pregatire umplutura (2): se paseaza avocado in mojar sau in blender, se amesteca cu branza ricotta, cu spanacul maruntit, zeama de lamaie si sarea de mare.






Avocado rocks these days!

2 comentarii:

Asterneti aici sugestii si pareri