miercuri, 24 octombrie 2012

Mini-brownie cu glazura de dovleac

Prajitura mea preferata este brownie... Pentru ca e amaruie, intensa, atat de fina si merge minunat cu inghetata de vanilie. Da, imi plac gusturile intense, aromate si condimentate. De fapt as putea denumi acest desert, brownie parfumate cu dovleac sau bostan cu iz de toamna si daca tot se aproprie si Halloween, am zis sa ma asortez.
Cu aceste prajiturele brownie, atat de delicate, in miniatura dar la fel de intense care au culminat cu o glazura de dovleac de sezon, imi anunt participarea la Provocarea lunii Octombrie a proiectului Dulce Romania, de aceasta data gazduit de Mihai. Nu stiu daca este cea mai buna reteta a mea, insa cu certitudine e cea mai buna pe care am preparat-o in aceasta toamna, si as fi dat lovitura cu ea daca concuram cu toate gospodinele din cartier. Oricum este cea mai buna cel putin in bucataria mea unde a avut un real succes.
Asadar, am revolutionat putin reteta de brownie si am copt-o intr-o tava de silicon pe care am primit-o anul trecut de ziua mea, insa n-am scos-o de atunci la "purtat", asteptand reteta perfecta cu care sa o incerc.

Sa incepem descrierea procesului de productie. Pentru a contribui la reusita, aveti nevoie de:

Ingrediente pentru brownie:
- 65 grame unt;
- 2 oua;
- 100 grame ciocolata amaruie;
- 50 grame zahar brun muscovado;
- 30 grame faina alba;
- 35 grame migdale macinate;
- 3 picaturi esenta de migdale.

Ingrediente pentru Glazura de dovleac:
- 80 grame pireu de dovleac;
- 90 grame crema branza Philadelphia;
- 160 grame zahar pudra;
- 1 plic zahar vanilat Bourbon.
Preparare blat:

Incalziti cuptorul la 150 de grade. Ciocolata amaruie rupta in bucatele si untul se topesc in bain-marie pana se amesteca bine, dar sa nu fie foarte lichid, apoi retrageti de pe foc. Recomand folosirea unei ciocolati de calitate, fina. Eu de obicei folosesc Schogetten, insa de aceasta data am avut pe stoc o ciocolata pe care am primit-o din Italia si am pus-o la bataie. Intr-un bol se amesteca bine ouale cu zaharul, apoi se adauga incet faina cernuta si migdalele pudra. Eu am macinat migdalele cu rasnita pentru ca le aveam sub forma de fulgi. Amestecati bine de tot dupa care turnati ciocolata cu untul peste restul ingredientelor. Se toarna in forma de silicon, sau mai precis cu ajutorul unei lingurite umpleti formele cu grija ca sa nu depasiti zona delimitata din mijloc care va trebui sa ramana intacta ca sa puteti extrage cu usurinta prajitura din forme dupa ce s-a copt. Introduceti prajotura la cuptor pentru 25-30 de minute dupa care lasati sa se raceasca si pregatiti intre timp glazura.

Preparare glazura de dovleac:
Dupa ce ati copt dovleacul si l-ati lasat sa se raceasca, il folositi la prepararea acestei superbe glazuri cu iz de toamna. Se amesteca pireul de dovleac cu branza Philadelphia, zaharul pudra si zaharul vanilat pana ce toate ingredientele s-au omogenizat. Lasati la frigider crema pentru 3-4 ore inainte de folosire.
 
Folositi-va de un pos pentru ornare. Restul e o ... poveste de Octombrie.

Savurati la maxim!

 

2 comentarii:

Asterneti aici sugestii si pareri