luni, 16 iulie 2012

No Bake Tarte - Cu branza de vaci (bio), fructul pasiunii si fistic


In asteptarea unor zile sau macar cateva ore de ploaie, ne concentram sa folosim cuptorul cat mai putin.
Tarta din postarea de azi este rodul acestui gand dupa care tanjesc de cateva saptamani de cand ploaia n-a mai trecut pe la noi... Nu de alta, dar plantele mi se usuca si e pacat de ele, iar canicula deja devine insuportabila.
Dupa o zi lunga si calduroasa de lucru, m-am delectat combinand ingredientele de mai jos din care a rezultat o tarta racoroasa, delicioasa si rapida, numai buna de savurat in aceste zile toride. Astfel, dedicatia mea pentru voi pe ziua de azi este o tarta cu branza de vaci, fructul pasiunii, fistic si zmeura. Merg demential cu biscutii limba de pisica.

Sa nu uitam pana una alta de rubrica Stiati ca...Fructul pasiunii este cunoscut pentru proprietatile sale calmante, iar atunci cand este consumat inainte de a merge la culcare, este eficient pentru relaxare si ofera in timpul noptii un somn odihnitor. Antioxidantii ce se regasesc in fructul pasiunii au rolul de a inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.
In Brazilia, spuma din fructul pasiunii este un desert celebru, iar semintele ce provin din fructul pasiunii sunt de obicei folosite pentru a decora prajituri. Sucul ce rezulta din fruct este foarte frecvent folosit. La prepararea bauturii Caipirinha, se folosesc de asemenea, fructele pasiunii in loc de lime, fiind denumita "caipifruta de maracuja". Acesta este utililizat si ca un sedativ usor, iar ingredientul activ este comercializat sub mai multe marci, mai ales Maracugina.

Ingrediente pentru o tava detasabila de 21 cms:

- 3 bucati fructul pasiunii;
- 500 gr branza de vaca bio;
- 200 gr iaurt bio;
- 1/2 plic zahar vanilat Bourbon;
- 5-6 lingurite ornamente colorate din zahar de la Dr. Oetker;
- 100 ml frisca lichida;
- 50 gr zmeura;
- 35 gr fistic nesarat taiat marunt;
- biscuti "langues de chats";
- 20 gr unt;
- 2 lingurite de migdale macinate.

Mod de preparare:

Pregatiti o tava detasabila pe care o ungeti cu putin unt, inclusiv pe marginile laterale ale tavii.
Se iau fructele pasiunii si de taie in doua, dupa care scobiti cu o lingurita pulpa din interior.
Se amesteca intr-un bol, branza de vaci cu iaurtul si se adauga zaharul vanilat. Am folosit branza de vaci si iaurt bio, o marca ce se comercializeaza la Auchan (Iaurt Andechser Natur).
Amestecati pana se omogenizeaza.
Separat se bate frisca lichida cu mixerul. Turnati frisca usor peste compozitia de branza si continuati sa amestecati. La final adaugati ornamentele (mini-bomboanele) colorate si fructul pasiunii.

Presarati migdalele macinate pe fundul tavii. Asezati biscutii pe marginea tavii. Fiind unsa cu unt, vor avea o stabilitate, insa nu va o treaba extrem de usoara sa le pozitionati din prima. Cu grija si rabdare, veti reusi totusi. Imediat ce ati terminat de asezat biscuitii, turnati compozitia cu branza si toate cele... si apoi nivelati. 
Deasupra presarati cu fistic taiat marunt. Pastrati la frigider 2-3 ore.
Puteti decora cu zmeura.

De lins pe degete!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Asterneti aici sugestii si pareri