duminică, 22 iulie 2012

Pasta Parmiggiano


Daca tot am vizitat Italia (si Venezia... printre altele), m-am "agatat" si de niste paste prin magazin, asa ca de la mama lor, ca sa le testez... Cum sa trec prin Italia si sa nu incerc tocmai pastele? De altfel, se vindeau inclusiv in magazinele de souveniruri alaturi de alte minunatati din zona... ulei de masline, otet balsamic, ciocolati fine, si cate si mai cate... Nu m-am rabdat totusi sa ma infrupt la fata locului dintr-o portie generoasa de spaghetti a la ragu, care (cica) ar fi spaghette bolognese cunoscute si la noi si mare mi-a fost surpriza sa constat ca nu era (aproape) nicio diferenta intre gustul spaghettelor italiene si cele romanesti. Concluzia mea a fost ca, noi romanii, ne pricepem sa imitam foarte bine retete din bucataria italiana, franceza, si nu numai...
Farfallele achizitionate, nu numai ca au fost gustoase, dar au fost si aspectuoase, mai ales ca le-am combinat cu o alta achizitie tot din Italia, de data insa din Milano, si anume Parmigiano (parmezan) de la producatorul Parmigiano-Reggiano.
Denumirea Parmigiano, provine de la "Parma" si "Reggio Emilia" respectiv regiuni din Italia unde se produce parmezanul (Sursa: Parmigiano-Reggiano).

Ingrediente pentru 2 portii:
 - 250 gr paste farfalle;
- 60 gr parmezan razuit;
- frunze de busuioc pentru decor;
- busuioc uscat;
- sare si piper dupa gust.
(Optional: puteti adauga si Pancetta).



Mod de preparare:

Puneti apa la fiert intr-o oala, si fierbeti pastele 7 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj. Adaugati in apa putina sare si o lingura de ulei.


Scurgeti pastele, le asezati in farfurie si razuiti peste parmezanul, in functie de preferinte, cam 25-30 grame per farfurie, asta in cazul in care folositi parmezan autentic. Daca serviti cu parmezanul care se gaseste la noi in comert, respectiv cel razuit marunt, marunt, puteti adauga 3-4 linguri peste paste.


Adaugati apoi busuiocul, sare si piper proaspat rasnitat.
Serviti cu vin alb sec sau demi-sec, asa ca sa puneti punctul pe "i" si sa va rasfatati la maxim.


Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Asterneti aici sugestii si pareri